Otorinolaringologie / ORL

Otorinolaringologie / ORL

Ai nevoie de o consultație? Medicii noștri oferă servicii din specialitatea medicală Otorinolaringologie / ORL la cele mai înalte standarde de calitate. Fă-ți chiar acum o programare online sau la numărul 0771636913!

OtorinolaringologiaORL este ramura medicinei care studiază anatomia, fiziologia și patologia urechii, nasului și laringelui. Etimologia termenului este preluată din fr. oto-rhino-laryngologie, cu izvorul în gr. ous – ureche, rhis – nas, larynx – laringe, logos – studiu. Un medic specialist ORL, denumit și otorinolaringolog, are o pregatire înalt specializată, precizie și atenție la detalii în tratamentul organelor responsabile cu funcții precum vorbirea, auzul, gustul și respirația.

Ce părți ale corpului tratează un medic specialist ORL?

Medicii otorinolaringologi diagnostichează, tratează și gestionează bolile urechilor, nasului, sinusurilor, laringelui, gurii (cu excepția dinților) și gâtului, precum și alte structuri ale gâtului și capului (cu excepția creierului și a ochilor).

  • Urechile: Această parte a corpului este un domeniu exclusiv al medicilor specialiști ORL. Aceștia au competență atât în ​​tratamente medicale, cât și chirurgicale pentru pierderea auzului, infecții ale urechii, tulburări de echilibru (vertij), țiuitul urechilor (tinitus) și unele tulburări ale nervilor cranieni. De asemenea, se ocupă de tulburări auditive congenitale.
  • Nasul: Sinuzita este una dintre cele mai frecvente afecțiuni care țin de specialitatea medicală ORL. Medicii otorinolaringologi se ocupă de diagnosticarea și tratarea tulburărilor care țin de cavitatea nazală și de sinusuri, precum tulburările de miros, excrescențe, polipi sau deviație de sept.
  • Gâtul: Otorinolaringologii sunt experți în gestionarea bolilor gâtului, laringelui și esofagului, inclusiv dificultățile de vorbire și înghițire.