Oftalmologie

Oftalmologie

Ai nevoie de o consultație în Bârlad? Medicii noștri specialiști oferă servicii din specialitatea medicală Oftalmologie la cele mai înalte standarde de calitate. Fă-ți chiar acum o programare online sau la numărul 0771636913!

Oftalmologia este specialitatea care se ocupă cu studiul structurii şi funcţionării ochilor, precum şi a bolilor care îi afectează. Examenul oftalmologic de rutină este foarte important deoarece multe boli oculare sunt asimptomatice și se pot diagnostica doar în urma unui consult de specialitate.

Ce tratează medicul oftalmolog

Oftalmologii sunt responsabili pentru diagnosticul, prevenirea și tratamentul aproape tuturor afecțiunilor ochilor și problemelor de vedere.

Cu toate acestea, oftalmologii subspecialiști tind să trateze și să monitorizeze anumite afecțiuni, cum ar fi:

  • Glaucomul;
  • Afecțiuni ale retinei, cum ar fi degenerarea maculară și retinopatia diabetică;
  • Afecțiunile corneei;
  • Probleme oculare cu o cauză sau cu o componentă neurologică, cum ar fi probleme ale nervilor optici, mișcări anormale ale ochilor, vedere dublă și unele tipuri de pierdere a vederii
  • Proceduri chirurgicale complexe, cum ar fi chirurgie reconstructivă sau reparare avansată a vederii.

Majoritatea medicilor oftalmologi pot efectua o gamă largă de proceduri medicale și chirurgicale. Procedurile pe care un oftalmolog le efectuează în mod regulat depind de mai mulți factori, precum specialitatea aleasă.

Unele dintre cele mai frecvente proceduri pe care le efectuează un oftalmolog includ diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor ușoare ale ochilor și problemele de vedere.