Dermatovenerologie

Dermatovenerologie

Ai nevoie de o consultație? Medicii noștri experimentați oferă servicii din specialitatea medicală Dermato-Venerologie la cele mai înalte standarde de calitate. Fă-ți chiar acum o programare online sau la numărul 0771636913!

Ce este dermato-venerologia?

Dermato-venerologia este specialitatea care se ocupă de diagnosticarea şi tratarea a unei serii de afecţiuni dermatologice sau venerologice cu manifestări cutanate, aşa cum este şi infecţia cu virusul HPV, unul dintre cei mai problematici agenţi patogeni ai timpurilor noastre, având în vedere potenţialul său canceros. Se cunoaşte că 1 din 3 adulţi activi sexuali sunt sau au fost la un moment dat infectaţi cu virusul HPV. De aceea, este importantă prevenirea infectării prin măsurile de protecţie specifice, dar şi tratarea să corespunzător.

Ce proceduri şi intervenţii fac medicii specializaţi în dermatovenerologie?

Medicii diagnoticheaza şi tratează bolile venerice, adică boli infecţioase cu transmitere sexuală. Acestea pot fi cauzate de bacterii, viruşi, paraziţi sau ciuperci, dar aproape întotdeauna prin piele, motiv pentru care venerologia este, de asemenea, considerată parte a dermatologiei. Cele mai frecvente boli sunt:

  • Sifilisul;
  • Gonoreea;
  • Păduchii pubiani;
  • Infecţiile cu HIV.