Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă

Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă

Ai nevoie de o consultație? Medicii noștri oferă servicii din specialitatea medicală Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă la cele mai înalte standarde de calitate. Fă-ți chiar acum o programare online sau la numărul 0771636913!

Ce este chirurgia plastică şi microchirurgia reconstructivă?
Chirurgia plastică este o specialitate chirurgicală care implică restaurarea unei părţi a corpului uman.

Chirurgia plastică are două componente principale: chirurgia plastică reconstructivă, care se referă la refacerea funcţiei şi a aspectului corpului uman după o boală sau un accident şi chirurgie estetică (adesea numită „cosmetică”), care este în principal schimbarea aspectului la alegerea individului. Spre deosebire de majoritatea specialităţilor chirurgicale care sunt definite de o zonă anatomică, chirurgia plastică este definită prin tehnicile chirurgicale care sunt realizate.

Microchirurgia reconstructivă se referă la orice intervenţie chirurgicală efectuată sub mărirea unui microscop. În legătură cu chirurgia plastică şi reconstructiva, microchirurgia a permis mult mai multă precizie în multe proceduri şi a extins foarte mult gama de proceduri pe care chirurgii le pot efectua în siguranţă şi eficient.
Microchirurgia le permite chirurgilor să utilizeze microscoape de funcţionare speciale pentru a reapropia degetele amputate sau a transplanta secţiuni mari de ţesut, muşchi sau os dintr-o parte a corpului în alta. Folosind puterea microscopului de funcţionare pentru a mări zona lucrată, vasele de sânge şi nervii din partea (sau clapa) care sunt mutate sunt reasamblaţi cu atenţie, astfel încât ţesutul transplantat poate trăi în noua locaţie.