Ce este medicina internă?

Medicina internă se ocupă de bolile organelor interne (inima, plămânii, ficatul, tubul digestiv, splina, sângele, rinichii, metabolismul, articulațiile, oasele) Tratează organismul în ansamblu și se ocupă cu diagnosticul și tratamentul diferitelor boli. Afectează majoritatea bolilor la adulți (18 ani și peste). În unele cazuri, medicii vor îndruma pacienții către specialiști precum cardiologi, pneumologi, nefrologi, hematologi etc.

Marea majoritate a pacienților suferă de mai multe boli și necesită mai multe tratamente. Datorită consultației oferite de medic, pacientul evită consultația medicală excesivă inutilă. Un medic este cel care analizează aceste afecțiuni și decide care afecțiune necesită consult sau tratament de înaltă specialitate. El coordonează, de asemenea, regimurile de tratament, astfel încât să nu existe suprapuneri de medicamente sau efecte adverse.

Există și boli sistemice, care afectează mai multe organe vitale, așa-numitele boli sistemice (boli de colagen, vasculite etc.), boli care pot fi tratate și prin medicina internă Un pacient care a „plimbat” mai mulți medici de diferite specialități fără un diagnostic este susceptibil să sufere de o astfel de boală sistemică, este bine să consulți un medic.

De asemenea, medicul este cel care diagnostichează cel mai adesea un pacient cu cancer (inclusiv forme asimptomatice), apoi îl îndreaptă către un oncolog și/sau un chirurg Medicii de familie sau medicii de familie trimit adesea medicilor pacienți cu comorbidități multiple sau cu simptome neclare și greu de clasificat.

Principalele boli tratate și diagnosticate de medicina internă sunt:

  • Boli de sistem: vasculită (boala Wegener etc.), sclerodermie, lupus
  • Plămâni: bronșită cronică, astm bronșic, BPOC, pneumonie, traheobronșită acută, sarcoidoză, depistarea cancerului.
  • Stomac: gastrită, ulcere, reflux, depistarea cancerului.
  • Colon: intestin iritabil, depistarea cancerului.
  • Metabolism: gută, dislipidemie (colesterol ridicat), boli tiroidiene și diabet.
  • Ficat: hepatită cronică, ciroză, steatoză (ficat gras), tulburări de mișcare și calculi biliari (pietre), depistarea cancerului.
  • Rinichi: pietre la rinichi (nisip și pietricele), infecții ale tractului urinar, pielonefrită, insuficiență renală cronică (stadiul 1).
  • Sânge: Anemie, pentru a căuta alte boli mai grave (limfom, leucemie).
  • Oase si articulatii: reumatism degenerativ si inflamator, artrita reumatoida, osteoporoza
  • Inima: boală cardiacă ischemică, insuficiență cardiacă și hipertensiune arterială.

Ai nevoie de o consultație în Bârlad? Medicii noștri specialiști oferă servicii din specialitatea medicală Medicină internă la cele mai înalte standarde de calitate. Fă-ți chiar acum o programare online sau la numărul 0771636913!