Când trebuie să mergi la cardiolog pentru o consultație?

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces prematur în Europa. În plus, majoritatea deceselor cardiovasculare apar brusc, făcând opțiunile terapeutice valoroase inaplicabile sau paliative.

Ateroscleroza, cauza principală a bolilor de inimă, se dezvoltă latent și tăcut de ani de zile și adesea se agravează odată cu apariția simptomelor În lipsa vizitelor medicale regulate pentru depistarea precoce a factorilor de risc progresiv asimptomatici sau a bolilor cardiovasculare, se pierde astfel oportunitatea efectului terapeutic maxim. Pe de altă parte, prevalența ridicată a bolilor cardiovasculare este strâns legată de stilul de viață și de factorii de risc fiziologici sau biochimici modificabili Înțelegerea și modificarea acestora prin intervenția unui medic garantează o reducere semnificativă a incidenței bolii.

Majoritatea pacienților aleg să se prezinte la medic doar atunci când se simt rău și chiar și atunci unii preferă să amâne consultarea unui medic de familie sau specialist Care sunt simptomele bolilor de inimă, cât de gravă este potrivit unui cardiolog, când este momentul potrivit pentru o evaluare cardiacă și în ce circumstanțe?

Este recomandat să faci o vizită la un medic cardiolog în unul din următoarele cazuri:

  1. Antecedente familiale de boli cardiovasculare, în special moarte subită, infarct miocardic, accident vascular cerebral etc., în special la o vârstă fragedă. O relație de acest tip care apare la o rudă apropiată nu indică neapărat că vei avea și tu aceeași tulburare, dar prevenirea eficientă necesită o evaluare cardiacă precoce, indiferent de vârstă, și repetată dacă este necesar.
  2. Conform indicațiilor medicului de familie Nu suntem întotdeauna conștienți de simptomele clinice pe care medicul generalist le observă, în special de corelațiile pe care le stabilește în diferite aspecte ale sănătății noastre. Aveți încredere în sfatul medicului dumneavoastră de familie și programați-vă consultația cardiacă astăzi. În multe cazuri, diagnosticarea precoce și tratamentul prompt de către un cardiolog pot salva vieți.
  3. Niveluri ridicate de colesterol total (în mod normal mai puțin de 190 mg/dL) și LDL colesterol „rău” (în mod normal, mai puțin de 100 mg/dL), sau niveluri scăzute de colesterol HDL lipoprotein „bun” (în mod normal, mai mare de 40 mg/dL). dL pentru bărbați și mai mult de 45 mg/dL pentru femei).
  4. Dacă ești fumător Fumatul este un factor de risc major pentru bolile de inima, iar evitarea sau renunțarea devreme la fumat este absolut esențială pentru o bună prevenire cardiovasculară Nu ezitați să folosiți strategii complexe pentru a renunța la fumat atunci când este necesar.
  5. Daca suferi de hipertensiune arteriala, cea mai frecventa boala din lume Valorile normale ale tensiunii arteriale sunt considerate a fi sub 140/90 mmHg, indiferent de sex sau vârstă.
  6. În caz de suprapondere semnificativă. Obezitatea este asociată cu o mortalitate crescută și morbiditate generală, dar și cu boli cardiovasculare Excesul de greutate se evaluează prin măsurarea circumferinței abdominale și calculul indicelui de masă corporală (IMC = greutate/înălțime2; valorile normale ale IMC sunt mai mici de 25 kg/m2).
  7. Dacă ai diabet. Prevalența acestei boli este îngrijorătoare și în creștere, și în România, și prezintă un risc suplimentar de boli cardiovasculare 8 Bărbații peste 45 de ani și femeile peste 55 de ani, inactivitatea fizică, alimentația necorespunzătoare (inclusiv consumul excesiv de sare, grăsimi animale, alcool) sunt factori de risc suplimentari pentru boli de inimă și necesită vizite regulate la cardiolog.
  8. Pentru femei, antecedente de preeclampsie sau eclampsie în timpul sarcinii. Aceste complicații grave necesită monitorizare cardiacă permanentă.

Ai nevoie de o consultație în Bârlad? Medicii noștri specialiști oferă servicii din specialitatea medicală Cardiologie la cele mai înalte standarde de calitate. Fă-ți chiar acum o programare online sau la numărul 0771636913!